Sposób przygotowania:
Ciasto jaglane z brzoskwiniami
W miseczce łączymy ze sobą mleko kokosowe, jajka i olej. Brzoskwinie kroimy w plasterki. Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z zaleceniem producenta. Ugotowaną, ciepłą kaszę miksujemy. Ugotowaną, ciepłą kasze jaglaną miksujemy.
Dodajemy do niej wymieszane mleko z dodatkami i dosypujemy cukier wymieszany z cukrem waniliowym i sodą – miksujemy wszystko raz jeszcze na jednolitą masę. Tak przygotowane ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (mała forma), na wierzchu układamy pokrojone plasterki brzoskwiń i wszystko posypujemy wiórkami kokosowymi.
Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 1 godziny. Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego wystygnięcia, przed podaniem można oprószyć je cukrem pudrem, smacznego;)
Dodajemy do niej wymieszane mleko z dodatkami i dosypujemy cukier wymieszany z cukrem waniliowym i sodą – miksujemy wszystko raz jeszcze na jednolitą masę. Tak przygotowane ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (mała forma), na wierzchu układamy pokrojone plasterki brzoskwiń i wszystko posypujemy wiórkami kokosowymi.
Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 1 godziny. Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego wystygnięcia, przed podaniem można oprószyć je cukrem pudrem, smacznego;)
Magdalena88
niezły kąsek
Igraszki Losu