IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Brzoskwinie faszerowane pastą z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Brzoskwinie faszerowane tuńczykiem, czyli smaczna przekąska. Brzoskwinie do tej przekąski najlepsze są te z puszki.

Brzoskwinie faszerowane pastą z tuńczyka

Składniki:

Brzoskwinie faszerowane pastą z tuńczyka

SKŁADNIKI:

  • 1 puszka brzoskwiń
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 1 cebulka mała
  • 2 jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu
  • 1 łyżka musztardy ( polecam delikatniejszą - łagodniejszą )
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • sól do smaku
  • papryka słodka mielona do smaku

DO DEKORACJI:

Sposób przygotowania:

Brzoskwinie faszerowane pastą z tuńczyka
Brzoskwinie wyciągnąć z puszki i pozostawić do obcieknięcia z soku. Tuńczyka rozdrobnić widelcem. Cebulę bardzo drobno posiekać. Jajka drobno posiekać, lub zetrzeć na tarce o małych oczkach.

Dodać majonez, musztardę oraz jogurt i delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku i ponownie delikatnie wymieszać.

Taką pastę przełożyć do worka cukierniczego, bądź szprycy i nafaszerować brzoskwinie.

Oliwki, rzodkiewkę kroimy w plasterki, paprykę konserwową w małe paseczki i układamy dekoracyjnie na paście.

Dodajemy zieleninkę i gotowe układamy na talerzu i schładzamy. Smacznego !!