jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Brzoskwiniowe lody

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Gdy nie możemy dostać świeżych owoców możemy także przygotować zje z wykorzystaniem brzoskwiń z puszki. Są mocno owocowe, orzeźwiające i proste w przygotowaniu.

Brzoskwiniowe lody Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brzoskwiniowe lody

 

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwiniowe lody
Mleko zagotowujemy. Między czasie żółtka ucieramy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy ubitą masę. Całość trzymamy na ogniu około 2 minuty. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Między czasie brzoskwinie obieramy ze skórki, usuwamy z nich pestki i miksujemy. Dodajemy łyżkę soku wyciśniętego z cytryny. Schłodzona śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy przestudzoną masę mleczno- żółtkową, a następnie owocowy mus. Po dokładnym wymieszaniu gotową masę wkładamy do zamrażalnika. Po około 1 godz zamrażania masę mieszamy. Czynność powtarzamy około 3-4 razy co pół godzimy. Gotowe lody porcjujemy. Podajemy udekorowane świeżymi owocami, melisą oraz wiórkami czekolady.
Brzoskwiniowe lody
Mleko przelewamy do garnka i zagotowujemy
Brzoskwiniowe lody
Oddzielnie ubijamy żółtka z cukrem na puszysta masę.
Brzoskwiniowe lody
Obrane owoce i pozbawione pestki dokładnie miksujemy
Brzoskwiniowe lody
Schłodzoną śmietankę ubijamy . Dodajemy pozostałe składniki

Tagi:

czekolada lody