Sposób przygotowania:
Budino di cioccolato
....a każda dama powinna rozpieszczać się nawet najdrobniejszymi przyjemnościami
Nastaw czajnik z wodą i podgrzej mleko za śmietaną w rondlu albo w misce,w mikrofalówce.
Do drugiego rondla wsyp cukier,skrobię i kakao.Dodaj dwie łyżki wrzątku i wymieszaj na gęsta pastę.Mieszaj,dodając po jednym żółtku i dolewając mleko ze śmietaną oraz ekstrakt waniliowy.
Zdejmij łyżką masę ze ścianek rondla i podgrzewaj na niewielkim ogniu,mieszając przez 3-4 minuty,aż krem zgęstnieje do konsystencji majonezu.
Zdejmij budyń z ognia i wymieszaj z posiekaną czekoladą,a następnie rozlej do 4 filiżanek albo pucharków.Możesz jeść na ciepło lub zimno.
Nastaw czajnik z wodą i podgrzej mleko za śmietaną w rondlu albo w misce,w mikrofalówce.
Do drugiego rondla wsyp cukier,skrobię i kakao.Dodaj dwie łyżki wrzątku i wymieszaj na gęsta pastę.Mieszaj,dodając po jednym żółtku i dolewając mleko ze śmietaną oraz ekstrakt waniliowy.
Zdejmij łyżką masę ze ścianek rondla i podgrzewaj na niewielkim ogniu,mieszając przez 3-4 minuty,aż krem zgęstnieje do konsystencji majonezu.
Zdejmij budyń z ognia i wymieszaj z posiekaną czekoladą,a następnie rozlej do 4 filiżanek albo pucharków.Możesz jeść na ciepło lub zimno.
luna
kontakt1982
msewka
Natala1210
IkaJ