Budyń czekoladowo-kawowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zachęcam do spróbowania.....

Budyń czekoladowo-kawowy

Składniki:

Budyń czekoladowo-kawowy

 

  • 400 ml mleko odtłuszczone,
  • 100 ml mleko skondensowane light,
  • 2 łyżki skrobia kukurydziana,
  • 2 łyżki odtłuszczone mleko w proszku,
  • 1 łyżeczka kawa rozpuszczalna w proszku,
  • 1 łyżeczka odtłuszczone kakao,
  • 1 łyżka słodzik w proszku

Sposób przygotowania:

Budyń czekoladowo-kawowy
Najpierw z mleka 0% odlać 0,5 szklanki. W tej ilości mleka rozmieszać słodzik i skrobię. Resztę mleka zagotować, dodać kakao i kawę oraz mleko skondensowane i w proszku. Cały czas mieszając wlać mleko ze skrobią i słodzikiem. Gotować do zgęstnienia rozcierając ewentualne grudki. Przed podaniem można posypać budyń mlekiem w proszku i udekorować suszoną żurawiną lub inną jakąś posypką.

Tagi:

kawa