Sposób przygotowania:
Budyń sojowy z jeżynami
Z pół litra mleka sojowego odlać pół szklanki i rozpuścić w nim budyń śmietankowy, dodać 2 łyżki cukru brązowego. Resztę mleka sojowego zagotować. Wlać rozrobiony budyń i gotować na małym ogniu/palniku, aby nie przypalić. Warto dno rondelka zalać wodą.
Syrop z jeżyn.
Świeże owoce umyć i posypać cukrem. Następnie zalać wodą i odstawić na kilka godzin - najlepiej całą noc. Jeżyny puszczą sok, a cukier sprawi, ze uzyskamy syrop. Jest on świetnym dodatkiem do budyniu!
Syrop z jeżyn.
Świeże owoce umyć i posypać cukrem. Następnie zalać wodą i odstawić na kilka godzin - najlepiej całą noc. Jeżyny puszczą sok, a cukier sprawi, ze uzyskamy syrop. Jest on świetnym dodatkiem do budyniu!
LauraLaura