mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Racuchowy torcik sojowy z owocami

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Kolejny dietetyczny deser bez cukru, z mleka sojowego racuchy w formie torcika.

 Racuchowy torcik sojowy z owocami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Racuchowy torcik sojowy z owocami

 

 

Sposób przygotowania:

Racuchowy torcik sojowy z owocami
Racuchy: Do miski przesiewam mąkę, dodaję mleko sojowe, żółtko, proszek do pieczenia. Ciasto miksuję. Białko ubijam na sztywną pianę dodaję do ciasta. Będzie ono puszyste. Racuchy smażę na patelni na oleju 6 placków różnej wielkości. Od największego do najmniejszego. Krem: Mleko zagotowuję, odlewam ½ szklanki rozrabiam budyń. Wlewam do gotującego się mleka sojowego. Budyń nie słodzę, bo to wersja dietetyczna. Owoce myję, osuszam. Na talerz układam największy racuch, smaruję budyniem, dodaje owoce, przykrywam kolejny racuchem, warstwa budyniu, owoce i tak do ostatniego placka.Torcik polewam konfiturą z czarnej porzeczki i sosem porzeczkowym. Sos porzeczkowy zrobiłam z 10 dkg zmiksowanych porzeczek, następnie przetarłam je przez sito.
 Racuchowy torcik sojowy z owocami
W miseczce mąką żółtko proszek do pieczenia
 Racuchowy torcik sojowy z owocami
Ciasto na racuchy zmiksowane dodane białko ubite
 Racuchowy torcik sojowy z owocami
Racuchy usmażone na oleju od najwiekszego do najmniejszego