Sposób przygotowania:
Racuchowy torcik sojowy z owocami
Racuchy: Do miski przesiewam mąkę, dodaję mleko sojowe, żółtko, proszek do pieczenia. Ciasto miksuję. Białko ubijam na sztywną pianę dodaję do ciasta. Będzie ono puszyste. Racuchy smażę na patelni na oleju 6 placków różnej wielkości. Od największego do najmniejszego. Krem: Mleko zagotowuję, odlewam ½ szklanki rozrabiam budyń. Wlewam do gotującego się mleka sojowego. Budyń nie słodzę, bo to wersja dietetyczna. Owoce myję, osuszam. Na talerz układam największy racuch, smaruję budyniem, dodaje owoce, przykrywam kolejny racuchem, warstwa budyniu, owoce i tak do ostatniego placka.Torcik polewam konfiturą z czarnej porzeczki i sosem porzeczkowym. Sos porzeczkowy zrobiłam z 10 dkg zmiksowanych porzeczek, następnie przetarłam je przez sito.
misia5
edytaha
mysza75
Dziewczyny zapraszam do Poznania :-) ale uprzedzam to jest bez cukru deser
misia5
Litości.Toż to kawał drogi ode mnie:) Ja mieszkam zdecydowanie bardziej na południu Polski i do Ciebie mam sporą część kraju do pokonania:)
mysza75
Szkoda bo tak fajnie byłoby się spotkać :-)
edytaha
Oj, Poznań daleko :(
Ale brak cukru mi nie przeszkadza :)