lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Karpatka z kremem sojowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Krem na mleku sojowym nie różni się smakiem od kremu na zwykłym mleku.

Karpatka z kremem sojowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karpatka z kremem sojowym

 

 

  • Masa Budyniowa

 

Sposób przygotowania:

Karpatka z kremem sojowym
1.Masło rozpuścić w garnku 250 gram, dolać wodę, doprowadzić do wrzenia.2. Wsypać mąkę 2 szklanki i chwilę ucierać do powstania gęstej masy. 3. Po lekkim przestudzeniu wbijać jajka, proszek do pieczenia i miksować. 4. Gotową masę podzielić na 2 części . 5. Blachę o wymiarach 40x35 wysmarować tłuszczem . 6. Jedną część ciasta rozprowadzić na blaszce (ciasto jest klejące, ale takie ma być). 7. Piec w temperaturze 200ºC przez około 25 - 30 minut. 8. W ten sam sposób upiec drugą część ciasta Masa budyniowa mleko zagotować 1 szklankę mleka sojowego z cukrem , budyniem rozmieszać w 200 ml mleka zagotować ostudzić . 9. Kasię zmiksować dodać ostudzony budyń miksować , aż powstanie krem wykładać na ciasto które przekładamy kremem i posypujemy cukrem pudrem .
Karpatka z kremem sojowym
Masło rozpuścić w garnku 250 gram, dolać wodę, doprowadzić do wrzenia. Wsypać mąkę 2 szklanki i chwilę ucierać do powstania gęstej masy.
Karpatka z kremem sojowym
Po lekkim przestudzeniu wbijać jajka, proszek do pieczenia i miksować.
Karpatka z kremem sojowym
mleko zagotować 1 szklankę mleka sojowego z cukrem , budyniem rozmieszać w 200 ml mleka zagotować ostudzić .
Karpatka z kremem sojowym
Blachę o wymiarach 40x35 wysmarować tłuszczem .Jedną część ciasta rozprowadzić na blaszce (ciasto jest klejące, ale takie ma być). Piec w temperaturze 200ºC przez około 25 - 30 minut.

Tagi:

jajko jajka