Sposób przygotowania:
Karpatka z kremem sojowym
1.Masło rozpuścić w garnku 250 gram, dolać wodę, doprowadzić do wrzenia.2. Wsypać mąkę 2 szklanki i chwilę ucierać do powstania gęstej masy. 3. Po lekkim przestudzeniu wbijać jajka, proszek do pieczenia i miksować. 4. Gotową masę podzielić na 2 części . 5. Blachę o wymiarach 40x35 wysmarować tłuszczem . 6. Jedną część ciasta rozprowadzić na blaszce (ciasto jest klejące, ale takie ma być). 7. Piec w temperaturze 200ºC przez około 25 - 30 minut. 8. W ten sam sposób upiec drugą część ciasta Masa budyniowa mleko zagotować 1 szklankę mleka sojowego z cukrem , budyniem rozmieszać w 200 ml mleka zagotować ostudzić . 9. Kasię zmiksować dodać ostudzony budyń miksować , aż powstanie krem wykładać na ciasto które przekładamy kremem i posypujemy cukrem pudrem .