Sposób przygotowania:
Budyń waniliowy z żółtkami i ksylitolem
Przygotować pół litra mleka. Część odlać do kubeczka i dodać skrobię, żółtka oraz pastę waniliową. Resztę przelać do rondelka, dodać masło i ksylitol - ogrzewać mieszając, aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą. Zagotować, zdjąć z palnika i wlać zawiesinę skrobiową z kubeczka - szybko mieszając ponownie zagotować do zgęstnienia.
Do salaterek opłukanych zimną wodą wlać gorący budyń i podawać wg gustu - gorący, letni lub schłodzony w lodówce.
Ja podałam polany sosem czekoladowym i posypany krokantem.
Do salaterek opłukanych zimną wodą wlać gorący budyń i podawać wg gustu - gorący, letni lub schłodzony w lodówce.
Ja podałam polany sosem czekoladowym i posypany krokantem.