Sposób przygotowania:
Budyń z musem jabłkowym
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na ćwiartki i wkładamy do rondla. Podlewamy owoce niewielką ilością wody i dusimy na małym ogniu do momentu aż się rozgotują. Następnie jabłka dokładnie rozdrobniamy widelcem i słodzimy do smaku. Odstawiamy do przestudzenia. Budyń gotujemy na mleku wg przepisu na opakowaniu. Do szklanek nakładamy porcję budyniu, następnie przygotowany mus jabłkowy i znów budyń. Całość dekorujemy kawałkami żółtych śliwek oraz listkami melisy.
![Budyń z musem jabłkowym Budyń z musem jabłkowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/budyn-z-musem-jablkowym-124208.jpg)
![Budyń z musem jabłkowym Budyń z musem jabłkowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/budyn-z-musem-jablkowym-124209.jpg)
![Budyń z musem jabłkowym Budyń z musem jabłkowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/budyn-z-musem-jablkowym-124210.jpg)
![Budyń z musem jabłkowym Budyń z musem jabłkowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/budyn-z-musem-jablkowym-124211.jpg)