Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Budyń z musem jabłkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Szybki i bardzo apetyczny deserek dla całej rodziny.

Budyń z musem jabłkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Budyń z musem jabłkowym

 

Sposób przygotowania:

Budyń z musem jabłkowym
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na ćwiartki i wkładamy do rondla. Podlewamy owoce niewielką ilością wody i dusimy na małym ogniu do momentu aż się rozgotują. Następnie jabłka dokładnie rozdrobniamy widelcem i słodzimy do smaku. Odstawiamy do przestudzenia. Budyń gotujemy na mleku wg przepisu na opakowaniu. Do szklanek nakładamy porcję budyniu, następnie przygotowany mus jabłkowy i znów budyń. Całość dekorujemy kawałkami żółtych śliwek oraz listkami melisy.
Budyń z musem jabłkowym
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na ćwiartki i wkładamy do rondla.
Budyń z musem jabłkowym
Podlewamy owoce niewielką ilością wody i dusimy na małym ogniu do momentu aż się rozgotują. Następnie jabłka dokładnie rozdrobniamy widelcem i słodzimy do smaku.
Budyń z musem jabłkowym
Budyń gotujemy na mleku wg przepisu na opakowaniu.
Budyń z musem jabłkowym
Do szklanek nakładamy porcję budyniu, następnie przygotowany mus jabłkowy i znów budyń.