bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Budyń z powideł

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ale fajny przepis na deser. Polecam

Budyń z powideł

Składniki:

Budyń z powideł

 

Sposób przygotowania:

Budyń z powideł
Zółtka utrzeć z cukrem, startą skórką pomarańczową i cynamonem. Powidła wymieszać za śmietaną, żółtkami, i ubitą na sztywno pianą z białek, przesypując bułką tartą. Przygotowaną masę nałożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą, szczelnie zamknąć i gotować w kąpieli wodnej około 50 minut. Ugotowany i przestudzony budyń wyjąć z formy, podawać z bitą śmietaną z cukrem.

Tagi:

jajko tarta jajka