Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Budyniowa rozkosz z czereśnią

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Czereśnie świetnie wkomponowały się w mój kolejny budyniowy deser - polecam bo wart jest grzechu a jest bardzo szybki :)

Budyniowa rozkosz z czereśnią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Budyniowa rozkosz z czereśnią

 

  • 1 budyń śmietankowy
  • 500 ml mleka
  • 15 dag czereśni
  • 6 łyżek soku np z czarnej porzeczki
  • 6 okrągłych biszkoptów
  • skórka cytrynowa do dekoracji
  • mięta do dekoracji

Sposób przygotowania:

Budyniowa rozkosz z czereśnią
Do rondla wlewamy 400 ml mleka i i zagotowujemy, w pozostałym mleku rozrabiamy budyń, wlewamy na gotujące mleko i mieszamy do momentu zgęstnienia. Do małych miseczek wlewamy sok, wkładamy biszkopt by namoczył się sokiem. Czereśnie płuczemy i pestkujemy, układamy czereśnie na biszkopcie, zalewamy je gorącym budyniem. Dekorujemy skórką cytrynową oraz świeżą miętą.
Budyniowa rozkosz z czereśnią
Etap 1 do miseczek wlewamy ulubiony sok
Budyniowa rozkosz z czereśnią
Etap 2 na sok nakładamy po biszkopciku okrągłym
Budyniowa rozkosz z czereśnią
Etap 3 na biszkopcik nakładamy wypestkowane czereśnie
Budyniowa rozkosz z czereśnią
Etap 4 zalewny czereśnie gorącym budyniem i dekorujemy skórką cytrynową

Tagi:

biszkopt