Sposób przygotowania:
Budyniowiec ze śliwkową galaretką
Masa budyniowa: Blachę wyłożyć sreberkiem lub papierem, ułożyć połowę herbatników ciasno siebie. Część mleka zmiksować z mąką i jajkami. Resztę mleka zagotować z masłem, wsypać cukry. Wlać zmiksowaną masę, wymieszać aż zgęstnieje. Gorącą masę wylać na herbatniki.
Masa śliwkowa: Powidła zagotować, wsypać suchą galaretkę, wymieszać i ostudzić. Wyłożyć na masą budyniową. Przykryć drugą warstwą ciastek. Schłodzić w lodówce, następnie pokroić. Każdą napoleonkę posypać cukrem pudrem.
Masa śliwkowa: Powidła zagotować, wsypać suchą galaretkę, wymieszać i ostudzić. Wyłożyć na masą budyniową. Przykryć drugą warstwą ciastek. Schłodzić w lodówce, następnie pokroić. Każdą napoleonkę posypać cukrem pudrem.
Sarenka
mycha