halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Budyniowy deser Julci

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zrobiony własnoręcznie budyń jest bardzo smaczny. Do tego pyszne owoce i deser znakomity dla dzieci i dorosłych.

Budyniowy deser Julci

Składniki:

Budyniowy deser Julci

 

Sposób przygotowania:

Budyniowy deser Julci
Pół litra mleka zagotować czyli 0,5 l. Do pozostałego mleka 0,2 l dodać czekoladę w proszku, wymieszać dokładnie do rozpuszczenia, dodać obydwie mąki. Wszystko dokładnie wymieszać. Do gotującego mleka dodać cukier oraz masło. Następnie wlewamy czekoladę z mąką i energicznie mieszamy. Jeszcze chwilę gotujemy. Owoce umyć, usunąć pestki. Śliwki pokroić na ćwiartki, brzoskwinię dowolnie wg uznania. Budyń wlać do trzech salaterek, ułożyć owoce