Sposób przygotowania:
Bukiecik caprese
Pomidorki koktajlowe myjemy i osuszamy. To samo robimy z dużym pomidorem, którego następnie kroimy na pół. Połówkę pomidora układamy na talerzu skórką do góry.
Kuleczki mozzarelli odsączamy z zalewy.
Szczypiorek myjemy i osuszamy.
Pomidorki koktajlowe nacinamy - robimy krzyżyk,
kroimy dość głęboko, ale nie za głęboko, bo będą się rozpadać. Rozkładamy "płatki". Do środka każdego pomidorka wkładamy kulkę mozzarelli. Wbijamy wykałaczki tak, aby wbijamy się w dno pomidorka i w kulkę sera. Na wykałaczki nakładamy "osłonkę" ze szczypiorku. Wykałaczki z "kwiatuszkami" wbijamy w połówkę dużego pomidora. Przed podaniem spryskujemy pomidorki oliwą w spray'u. Nasz bukiecik obkładamy dokoła listkami bazylii.
Kuleczki mozzarelli odsączamy z zalewy.
Szczypiorek myjemy i osuszamy.
Pomidorki koktajlowe nacinamy - robimy krzyżyk,
kroimy dość głęboko, ale nie za głęboko, bo będą się rozpadać. Rozkładamy "płatki". Do środka każdego pomidorka wkładamy kulkę mozzarelli. Wbijamy wykałaczki tak, aby wbijamy się w dno pomidorka i w kulkę sera. Na wykałaczki nakładamy "osłonkę" ze szczypiorku. Wykałaczki z "kwiatuszkami" wbijamy w połówkę dużego pomidora. Przed podaniem spryskujemy pomidorki oliwą w spray'u. Nasz bukiecik obkładamy dokoła listkami bazylii.