Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka caprese
Pomidorki płuczemy i osuszamy. Pomidorki kroimy na pół, w ćwiartki i w plasterki ( chodzi o to, żeby każdy miał inną formę).
Mozzarellę kroimy lub rwiemy na niezbyt równe kawałki i układamy ją na talerzu. Na mozzarelli układamy pokrojone różne kolory pomidorów, posypujemy poszarpanymi listkami bazylii. Całość skrapiamy (solidnie) oliwą z oliwek i oprószamy solą i pieprzem.
Podajemy w towarzystwie chrupiących grzanek, smacznego.
Mozzarellę kroimy lub rwiemy na niezbyt równe kawałki i układamy ją na talerzu. Na mozzarelli układamy pokrojone różne kolory pomidorów, posypujemy poszarpanymi listkami bazylii. Całość skrapiamy (solidnie) oliwą z oliwek i oprószamy solą i pieprzem.
Podajemy w towarzystwie chrupiących grzanek, smacznego.