iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Buła z parówka i kapusta kiszoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Moja wersja hot doga . wersja zdrowa pełna smaku , witamin . Bardzo syta , lekka i kolorowa. Polecam

Buła z parówka i kapusta kiszoną

Składniki:

Buła z parówka i kapusta kiszoną

 

  • 4 bagietki
  • 4 parówki
  • 1 cebula biała
  • 2 garście sałaty roszponki
  • 2 łyżki majonezu tradycyjnego
  • 2 łyżki ketchup mały ostry
  • 1 łyżka musztardy
  • 1/2 szklanki kapusty kiszonej

 

Sposób przygotowania:

Buła z parówka i kapusta kiszoną
Parówki dobrej jakości wkładamy do wrzątku nakrywamy pokrywka , wyłączamy palnik i dajemy im kilka minut aby stały się ciepłe. Cebulę obieramy i kroimy w piórka solimy i ugniatamy ręką. Przecinamy małe bagietki wzdłuż , wstawiamy je do piekarnika aby stały się chrupkie. .Ciepłą bułkę wyciągamy z piekarnika jedna stronę smarujemy cienko majonezem na to musztarda. Druga stronę smarujemy ketchupem. Na ketchupie układamy piórka cebuli. Wkładamy ciepła parówkę . Na wierzch kładziemy troszkę kapusty kiszonej na nią sałatę roszponkę . Bułę zamykamy.