Sposób przygotowania:
Bułeczki drożdżowe z kapustą kiszoną
Ciasto: Drożdże rozkruszyć na mniejsze kawałki, posypać solą i cukrem, pozostawić do rozpuszczenia. Mleko podgrzać aby było ciepłe. Do rozpuszczonych drożdży dodać pozostałe składniki. Wyrobić ciasto, aby odchodziło od ręki. Wyrobione ciasto przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Farsz: Jeśli kapusta jest zbyt kwaśna to odgotować ją 1 - 2 razy, zmieniając wodę z nadmiaru kwasowości. Odgotowaną kapustę odcedzić z wody. Następnie kapustę drobno poszatkować. Do kapusty dodać przyprawy, wymieszać i podsmażyć. Podsmażoną kapustę wystudzić. Bułki: Gdy ciasto urośnie a farsz ochłodzi się - przystąpić do formowania bułek. Urywać grube kawałki ciasta, rozpłaszczyć odrobinę ręką i łyżeczką nakładać farsz z kapusty, formować kulki, lekko spłaszczyć, układać na blasze wyłożonej pergaminem. Piec około 40 - 50 minut.