Sposób przygotowania:
Krokiety z kiszoną kapustą
Ciasto: Z mąki, mleka, jajka i soli zrobić ciasto naleśnikowe. Gdy ciasto będzie gotowe pozostawić 2 chochelki ciasta do panierowania. Z reszty ciasta usmażyć naleśniki - z obu stron bardzo nie przypiekając, na rozgrzanej i odrobinę natłuszczonej patelni. Farsz: Jeśli kapusta jest zbyt kwaśna to odgotować ją 1 - 2 razy zmieniając wodę. Odgotowaną kapustę odcedzić z wody. Następnie kapustę poszatkować drobno. Poszatkowaną kapustę przełożyć na patelnię. Dodać wszystkie przyprawy. Wlać odrobinę oleju i podsmażyć, mieszać. Gotowy farsz wystudzić. Krokiety: Na każdy jeden naleśnik wykładać farsz. Naleśniki składać w tzw. kopertę. Poskładane naleśniki panierować najpierw w cieście naleśnikowym a później w bułce tartej. Krokiety smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z czystym barszczem. Farsz lub naleśniki można przygotować dzień wcześniej. Do farszu można dodać cebulę, ja nie dodałam bo mam niejadka cebuli w domu.