Donnna

Donnna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

bułeczki chrzanowo-czosnkowe z łososiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zdjecie marnej jakości, ale wyszło pysznie! Cały sekret tkwi w serku z chrzanem, czosnkiem i koperkiem. Idealny do wedzonego łososia.

bułeczki chrzanowo-czosnkowe z łososiem

Składniki:

bułeczki chrzanowo-czosnkowe z łososiem

 

  • łosoś wędzony
  • świeże pieczywo (najlepiej małe bułeczki)

 

  • serek:
  • biały serek śmeitankowy (np. almette)
  • chrzan
  • 2 zabki czosnku przegniecione przez praske
  • sol
  • pieprz
  • koperek

Sposób przygotowania:

bułeczki chrzanowo-czosnkowe z łososiem
Najpierw przygotowuje serek:
przekladam serek na ktorym bazuje do miseczki, dokladam rpzecisniety czosnek, posiekany drobno koperek, chrzan osuszam poprzez odcisniecie na reczniku papierowym i rownież dodaje - mniej wiecej tyle samo co czosnku, cyzli lyzeczke, moze poltorej, sole, pieprze i dokladnie mieszam. odstawiam serek do lodowki, zeby smaki sie polaczyly.
Smaruje bułeczki serkiem, nakladam plastry łososia i gotowe! Smakuje niesamowicie! idealne sniadanie, kolacja, przekaska czy dodatek na grilla. A ajkie szybkie i proste w przygotowaniu ; )