Sposób przygotowania:
Bułeczki drożdzowe z kruszonką
Mąkę, drożdże, cukier i mleko wymieszać . Odstawić ciastodo wyrośnięcia na 15 minut w ciepłe miejsce.
Następnie dodać jajko,mąkę i sól i ponownie odstawić odstawić do wyrośnięcia na 30 minut.Wyrobić.
Ciasto formować w kształt bułki i piec w temp. 170 c. ok. 35 minut. Bułeczki można posmarować jajkiem.
kruszonka
Do masła dodać cukier, mąkę. wszystko zagnieść aż powstanie sypka kruszonka.
Następnie dodać jajko,mąkę i sól i ponownie odstawić odstawić do wyrośnięcia na 30 minut.Wyrobić.
Ciasto formować w kształt bułki i piec w temp. 170 c. ok. 35 minut. Bułeczki można posmarować jajkiem.
kruszonka
Do masła dodać cukier, mąkę. wszystko zagnieść aż powstanie sypka kruszonka.
gosia56
zewa
1. jakie mają być drożdże ?
2. co zrobić ze składnikami na kruszonkę ?
3. a jak dodać jajko, sól mąkę to chyba trzeba ciasto wyrobić ?