Bułeczki drożdzowe z kruszonką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Najlepsze dla małych zuchów

Bułeczki drożdzowe z kruszonką

Składniki:

Bułeczki drożdzowe z kruszonką

 

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki drożdzowe z kruszonką
  Mąkę, drożdże, cukier i mleko wymieszać . Odstawić  ciastodo wyrośnięcia na 15 minut w ciepłe miejsce.

Następnie dodać jajko,mąkę i sól i ponownie odstawić odstawić do wyrośnięcia na 30 minut.Wyrobić.

Ciasto formować w kształt bułki i piec w temp. 170 c. ok. 35 minut. Bułeczki można posmarować jajkiem.

kruszonka

Do masła dodać cukier, mąkę. wszystko zagnieść aż powstanie sypka kruszonka.