Sposób przygotowania:
Bułeczki maślane ze słonecznikiem
Wszystkie suche składniki łączymy ze sobą. Dodajemy posiekane
masło, wyrabiamy. Maślanke roztrzepujemy ( część zostawiamy do posmarowania bułeczek
), powoli wlewamy do mąki, mieszając by powstało lużne
ciasto. Przekładamy na blache posypaną mąka. Formujemy w jeden
"bochenek", i dzielimy na mniejsze części. Każdą bułke smarujemy
maślanką, posypujemy słonecznikiem. Wkładamy do pieca, i pieczemy 10 minut w
220 st.
masło, wyrabiamy. Maślanke roztrzepujemy ( część zostawiamy do posmarowania bułeczek
), powoli wlewamy do mąki, mieszając by powstało lużne
ciasto. Przekładamy na blache posypaną mąka. Formujemy w jeden
"bochenek", i dzielimy na mniejsze części. Każdą bułke smarujemy
maślanką, posypujemy słonecznikiem. Wkładamy do pieca, i pieczemy 10 minut w
220 st.