Sposób przygotowania:
Bułeczki orkiszowe na słodko
PRZYGOTOWANIE: Suszone owoce posiekać na drobniejsze kawałki i wsypać do miski. Następnie przesiać do nich mąkę orkiszową, drożdże( jeśli ktoś będzie korzystał ze świeżych zrobić zaczyn), miód oraz sól. Dodać mleko i ręką wyrabiać ciasto. Po chwili wyrabiania dodać oliwę i dalej wyrabiać, aż ciasto będzie elastyczne, miękkie i nie będzie się kleić do ręki. Odstawić przykryte ściereczką w ciepłe miejsce na ok 30 minut do wyrośnięcia. Następnie uformować 9- 10 bułeczek i ponownie odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i umieścić w nim bułeczki na ok 25- 30 minut. Wystudzić. Podawać z twarożkiem, dżemem lub innymi ulubionymi dodatkami :)* przepis pochodzi z programu "Rewolucje na talerzu".