Sposób przygotowania:
Bułeczki zapiekane
Kajzerki przekroiłam na pół, a następnie wydrążyłam środki. Mięso smażyłam na dobrze rozgrzanym oleju przez ok. 30 minut. Doprawiłam solą, pieprzem. Makaron ugotowałam. Papryki umyłam, wydrążyłam gniazda nasienne i pokroiłam w drobną kostkę. Cebule wraz z czosnkiem obrałam, a następnie drobno posiekałam .Dodałam do mięsa wraz z pokrojonymi paprykami. Dodałam odcedzony makaron. Smażyłam jeszcze przez 30 minut. Przyprawiłam do smaku przyprawami. Wymieszałam. Ser starłam na tarce o grubych okach. Wydrążone bułeczki napełniłam farszem i posypałam startym serem. Kajzerki umieściłam na blasze wysmarowanej tłuszczem i zapiekałam przez 10 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.