Bułeczki zapiekane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne zdrowe bułeczki kolorowe

Bułeczki zapiekane

Składniki:

Bułeczki zapiekane

 

  • 15 kajzerek
  • 70 dag mielonego mięsa
  • 1 zielona , czerwona i żółta papryka
  • olej do smażenia
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 dag żółtego startego sera
  • majeranek
  • tymianek
  • 10 dag makaronu ryżowego
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Bułeczki zapiekane
Kajzerki przekroiłam na pół, a następnie wydrążyłam środki. Mięso smażyłam na dobrze rozgrzanym oleju przez ok. 30 minut. Doprawiłam solą, pieprzem. Makaron ugotowałam. Papryki umyłam, wydrążyłam gniazda nasienne i pokroiłam w drobną kostkę. Cebule wraz z czosnkiem obrałam, a następnie drobno posiekałam .Dodałam do mięsa wraz z pokrojonymi paprykami. Dodałam odcedzony makaron. Smażyłam jeszcze przez 30 minut. Przyprawiłam do smaku przyprawami. Wymieszałam. Ser starłam na tarce o grubych okach. Wydrążone bułeczki napełniłam farszem i posypałam startym serem. Kajzerki umieściłam na blasze wysmarowanej tłuszczem i zapiekałam przez 10 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.