Sposób przygotowania:
Bułeczki zapiekane z warzywami
Cukinię obrać ze skórki (jeśli jest młoda i nieduża to można skórkę zostawić), usunąć pestki. Miąższ pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię masło i wrzucić cukinię. Przesmażyć.
Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w kostkę, dodać do cukinii, smażyć, aż warzywa lekko zmiękną. Doprawić suszonymi pomidorami (igiełki) i oregano. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki, miąższ pokroić w kostkę. Wrzucić do miski.
Lekko przestudzoną paprykę z cukinią dodać do pomidorów i wymieszać.
Bułki (użyłam domowych) przekroić na pół, posmarować połówki keczupem pikantnym (lub innym wg gustu), ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia.
Na wierzchu ułożyć warzywa. Obłożyć żółtym serem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 10 minut. Podawać gorące
Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w kostkę, dodać do cukinii, smażyć, aż warzywa lekko zmiękną. Doprawić suszonymi pomidorami (igiełki) i oregano. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki, miąższ pokroić w kostkę. Wrzucić do miski.
Lekko przestudzoną paprykę z cukinią dodać do pomidorów i wymieszać.
Bułki (użyłam domowych) przekroić na pół, posmarować połówki keczupem pikantnym (lub innym wg gustu), ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia.
Na wierzchu ułożyć warzywa. Obłożyć żółtym serem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 10 minut. Podawać gorące
mocsłodkości
lukrowanepierniczki