dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Bulion z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Popularny, aromatyczny i rozgrzewający bulion.

Bulion z kurczaka

Składniki:

Bulion z kurczaka

 

  • Ćwiartka kurczaka
  • 3 marchewki
  • 1 por
  • 1/2 selera
  • 2 pietruszki
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Bulion z kurczaka
Kurczaka myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy ok 30 minut. Po zagotowaniu można zebrać łyżką powstałe szumy. Dodajemy obrane warzywa. Cebulę obieramy, kroimy na pół i przypiekamy na ogniu. Również dodajemy do zupy. Przyprawiamy i gotujemy ok 40 minut. Na koniec bulion przecedzamy. Natkę drobną siekamy i dodajemy do ugotowanej zupy. Smacznego.