zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Bułka w jajeczku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybkie i proste w przygotowaniu śniadanie.

Bułka w jajeczku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bułka w jajeczku

 

  • 1/2 bułki wrocławskiej lub bagietki
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • olej lub smalec

Sposób przygotowania:

Bułka w jajeczku
Bułkę kroimy w średniej grubości kromki. Jajko wbijamy do miski i dodajemy sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Każdą kromkę dokładnie zanurzamy w jajku i kładziemy na patelnie z rozgrzanym tłuszczem. Smażymy z obu stron, tak aby jajko dokładnie się usmażyło i nabrało pięknego złotego koloru. Usmażone kromki przekładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Smacznego.
Bułka w jajeczku
Dokładnie umyte jajko wbijamy do miseczki.
Bułka w jajeczku
Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy.
Bułka w jajeczku
Namoczone w jajku kromki smażymy na złoty kolor.

Tagi:

jajko jajka