Sposób przygotowania:
Bułki z marchewką i płatkami owsianymi
1. Wszystkie składniki wymieszać i dobrze wyrobić mikserem z końcówkami do ciasta drożdżowego do uzyskania gładkiego i elastycznego ciasta. Gdy będzie mieć odpowiednią konsystencje uformować ciasto w kulę i włożyć do prószonej mąką miski. Przykryć ściereczką i odstawić na 1,5 godziny w temperaturze pokojowej (lub na noc do lodówki) do wyrośnięcia. 2. Po tym czasie ciasto ponownie wyrobić i podzielić na 10 równych części. Z każdej uformować okrągłą bułeczkę. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odległościach od siebie (urosną) i odstawić do podwojenia objętości (około 30 minut). 3. Wyrośnięte bułeczki piec w 200 st.C około 15-20 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce. Smacznego!
zbysiowa