Sposób przygotowania:
Kotleciki jaglane II
Kaszę jaglaną opłukać na sicie najpierw zimną, a potem gorącą wodą. Zalać ją 2 szkl wrzątku, delikatnie posolić i ugotować na miękko. Przemieszać i odstawić do wystudzenia. W tym samym czasie na niewielkiej ilości oleju podsmażyć posiekaną cebulę, po chwili dodać do niej pokrojone drobno pieczarki, startą marchewkę oraz mrożony groszek. Oprószyć przyprawą , a dusić tyle by warzywa straciły surowy smak. Odstawić również do ostygnięcia. Zimną kaszę połączyć z warzywami i płatkami owsianymi (kasza jest tak lepka, że nie trzeba dodawać jajka). Przyprawić do smaku. Formować kotleciki, które panierować w bułce lub zmielonych płatkach. Smażyć na rumiano. Po odsączeniu na papierze ręcznikowym podawać z ulubionym warzywnym dodatkiem.