Sposób przygotowania:
Mięsne paluszki z marchewką
Ugotowane warzywa w rosole rozgnieść widelcem i dodać do mięsa mielonego.Wbić jajko dodać obraną ,posiekaną i zeszkloną cebulkę oraz namoczoną w bulionie i odciśniętą bułkę. Mięso doprawić ok. 1/2 łyżeczki soli,1 płaską łyżeczką przyprawy do mięsa mielonego i szczyptą świeżo zmielonego pieprzu.Z masy formować podłużne paluszki i obtoczyć je w pokruszonych płatkach owsianych.Smażyć na oliwie na rumiano z obu stron. Podawać z ulubionym sosem.
![Mięsne paluszki z marchewką Mięsne paluszki z marchewką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miesne-paluszki-z-marchewka-64167.jpg)
![Mięsne paluszki z marchewką Mięsne paluszki z marchewką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miesne-paluszki-z-marchewka-64168.jpg)
![Mięsne paluszki z marchewką Mięsne paluszki z marchewką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miesne-paluszki-z-marchewka-64169.jpg)
![Mięsne paluszki z marchewką Mięsne paluszki z marchewką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miesne-paluszki-z-marchewka-64170.jpg)
ciamciaramcia
bajtek