Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Bułki zapiekane z szynką i serem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapiekanki inaczej, czyli bułki zapiekane z szynka i serem, posypane natką pietruszki wymieszaną z przyprawami

Bułki zapiekane z szynką i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bułki zapiekane z szynką i serem

 

  • 4 kajzerki
  • 16 plasterków szynki
  • 8 plasterków sera żółtego
  • 1 jajko
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • po pół łyżeczki soli, pieprzu, słodkiej papryki i czosnku

Sposób przygotowania:

Bułki zapiekane z szynką i serem
Wierch bułek naciąć w 4 miejscach.

Plasterki sera przeciąć na pół, na każdą połówkę ułożyć plasterek szynki. Złożyć na pół, włożyć do nacięć na bułkach.

W miseczce wymieszać ze sobą, jajko, olej, sól, pieprz, czosnek w proszku, słodką paprykę i natkę pietruszki. Tak przygotowaną mieszanką posmarować bułki. Zapiekać około 20 minut w temperaturze 170 stopni.



Można podać z keczupem.
Bułki zapiekane z szynką i serem
Wymieszać ze soba jajko. olej, czosnek, sól, pieprz, słodką paprykę i natkę pietruszki
Bułki zapiekane z szynką i serem
Wierzch bułek naciąć nożem w 4 miejscach
Bułki zapiekane z szynką i serem
W powstałe nacięcia włożyć szynkę zawiniętą w ser
Bułki zapiekane z szynką i serem
Gotowe bułki posmarować mieszanką przygotowaną z jajka i pietruszki