Sposób przygotowania:
Zapiekane bułki z papryką
Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Bułkę kroimy na połowy(można odciąć bułce czapeczkę)i cieniutko smarujemy masłem, kładziemy plaster szynki i po troszku majonezu i ketchupu wszystko lekko przeciągamy nożem i zasypujemy odrobiną drobno pokrojonej cebuli i pokrojoną papryką.
Układamy na blaszce czy też w naczyniu żaroodpornym i na 3-4 minuty wstawiamy do piekarnika, wyjmujemy i zasypujemy serem. Można piekarnik wyłączyć i zapiekanki tyko ogrzewać aż rozpuści się ser.
Układamy na blaszce czy też w naczyniu żaroodpornym i na 3-4 minuty wstawiamy do piekarnika, wyjmujemy i zasypujemy serem. Można piekarnik wyłączyć i zapiekanki tyko ogrzewać aż rozpuści się ser.