eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pikantna zupa warzywna Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam pikantną, rozgrzewającą zupę wielowarzywną. Do zupy oprócz ziemniaków dodałam cukinię, konserwowe fasolki i groszek.

Pikantna zupa warzywna Eli

Składniki:

Pikantna zupa warzywna Eli

świeże warzywa

  • 4 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/4 średniego selera
  • 1 średnia cukinia
  • 10 średnich ziemniaków

warzywa konserwowe

  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka groszku

wywar

zasmażka

dodatkowo

  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Pikantna zupa warzywna Eli

przygotowanie składników

Pikantna zupa warzywna Eli
Przygotować jarzyny, cukinię i warzywa z puszki.i

Na początku nastawić wywar. Do garnka włożyć porcję z kaczki, liście laurowe i ziele angielskie. Całość zalać wodą dodać sól, pieprz i gotować aż mięso będzie miękkie. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Cukinię opłukać i odciąć końcówki. Pokroić cukinię w kostkę. Fasolki i groszek wylać na durszlak, przepłukać i odsączyć.

przygotowanie składników cd

Pikantna zupa warzywna Eli
Obrane i opłukane ziemniaki pokroić w kostkę.

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Pikantna zupa warzywna Eli
Łodygi koperku i natki drobno pokroić. Natkę i koperek drobno posiekać.

Koperek i natkę pietruszki opłukać i osuszyć. Z koperku i natki oddzielić łodygi i drobno pokroić. Koperek i natkę drobno posiekać.

przygotowanie składników cd

Pikantna zupa warzywna Eli
Pokroić w kostkę ugotowane i oddzielone od kości.

Wyjąć z wywaru porcję rosołową i ostudzić. Oddzielić mięso od kości i pokroić w kostkę.

gotowanie

Pikantna zupa warzywna Eli

Ugotowany wywar przecedzić. Do wrzącego wywaru wrzucić marchewkę, pietruszkę seler i zagotować. Do zupy dodać ziemniaki, cukinię i gotować do miękkości. Na koniec dodać warzywa konserwowe i mięso. W rondlu roztopić margarynę, dodać mąkę i razem smażyć. Do zupy dodać zasmażkę i zagotować. Do zupy dodać koperek, natkę pietruszki i doprawić maggi i pieprzem, żeby zupa była pikantna i rozgrzewająca.