Sposób przygotowania:
Jesienna rozgrzewająca zupa Eliprzygotowanie wywaru
Udko i mięso opłukać i włożyć do garnka. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Całość posolić i ugotować wywar.
przygotowanie grzybów
Na patelni roztopić masło i lekko podsmażyć cebulę. Do cebuli dodać mrożone grzyby, oprószyć solą i pieprzem. Całość smażyć aż grzyby będą miękkie.
przygotowanie składników
Kapustę i dynię pokroić w kostkę. Marchewki, pietruszkę, seler i ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Przygotować przesmażone grzyby.
przygotowanie składników cd
Mięso i udko wyjąć z wywaru i ostudzić. Mięso z udka oddzielić od kości. Pokroić mięso w kostkę.
przygotowanie składników cd
Koperek i natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać.
gotowanie
Wywar przecedzić. Do wrzącego wywaru dodać marchewkę, pietruszkę, seler i chwilę gotować. Następnie dodać ziemniaki , grzyby i gotować aż ziemniaki będą prawie miękkie. Dodać do zupy mięso, dynię gotować aż dynia będzie al"dente. Dodać posiekany koperek z natką pietruszki i doprawić zupę pieprzem i maggi do smaku. Smacznego!
lukrowanepierniczki