Sposób przygotowania:
Bigos z kapusty kiszonej z dynią i białą kiełbasą
Z dyni usuwamy pestki i obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej i przekładamy do garnka z wodą. Dodajemy kapustę kiszoną, listki laurowe, ziele angielskie. Gotujemy pod przykryciem przez 2 godziny. Co jakiś czas mieszamy.
W międzyczasie sparzamy pomidory i wkładamy do zimnej wody, zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę.
Z kiełbasy zdejmujemy osłonkę i kroimy na małe kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, przesmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Cebulę, kiełbasę i pomidory dokładamy do garnka, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Gotujemy razem przez 10 minut.
W międzyczasie sparzamy pomidory i wkładamy do zimnej wody, zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę.
Z kiełbasy zdejmujemy osłonkę i kroimy na małe kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, przesmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Cebulę, kiełbasę i pomidory dokładamy do garnka, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Gotujemy razem przez 10 minut.