Sposób przygotowania:
Buraczana
Sos: wymieszaj jogurt z majonezem, musztardą i miodem. Przypraw solą i pieprzem. Przykryj i odstaw w chłodne miejsce.
Buraki wyszoruj, zalej wrzątkiem, posól i ugotuj do miękkości.Odcedź, ostudź, obierz i pokrój w drobną kostkę. Jabłka obierz i pokrój miąższ w kawałeczki, skrop cytryną. Plastry ananasa potnij w cząsteczki. Wszystkie składniki przełóż do salaterki, polej sosem i pomieszaj. Posyp posiekanymi orzechami.
Buraki wyszoruj, zalej wrzątkiem, posól i ugotuj do miękkości.Odcedź, ostudź, obierz i pokrój w drobną kostkę. Jabłka obierz i pokrój miąższ w kawałeczki, skrop cytryną. Plastry ananasa potnij w cząsteczki. Wszystkie składniki przełóż do salaterki, polej sosem i pomieszaj. Posyp posiekanymi orzechami.