Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Buraczki czerwone z marynowaną papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Buraki czerwone z papryką są pysznym dodatkiem do obiadu.

Buraczki czerwone z marynowaną papryką

Składniki:

Buraczki czerwone z marynowaną papryką

 

  • 1/2 kg buraków czerwonych
  • 1 jabłko
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 cebula
  • 1 papryka marynowana
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • sól
  • cukier
  • pieprz
  • 1 łyżka natki pietruszki posiekanej
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku

 

Sposób przygotowania:

Buraczki czerwone z marynowaną papryką
Buraki umyć i ugotować, odcedzić, zalać zimną wodą, ostudzić, obrać. Obrane jabłko, ogórek kiszony i buraczki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać. Marynowaną paprykę pokroić w słupki. Oliwę wymieszać z musztardą. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, skropić octem balsamicznym, dodać oliwę z musztardą, zieleninę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dokładnie wymieszać.