luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Buraczki do obiadu

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo lubie buraczki do obiadu, szczegolnie do kotleta mielonego.

Buraczki do obiadu

Składniki:

Buraczki do obiadu

 

  • 4 srednie buraki
  • 1 cebula
  • 4 lyzki oleju
  • 2 lyzki cukru
  • pieprz
  • sol
  • ocet

Sposób przygotowania:

Buraczki do obiadu
Buraki umyc, ugotowac. Gotowe odlac z wody i zostawic do ostygniecia. Nastepnie obrac ze skorki i zetrzec (uwaga, buraki farbuja-ja zakladam rekawiczki jednorazowe) na tarce o grubych oczkach. Cebule obrac, pokroic w kosteczke i dodac do burakow. Salatke przyprawic olejem, cukrem, sola, pieprzem i octem. Najlepiej przygotowac przynajmniej 2 godziny przed spozyciem.

Tagi:

buraki