Buraczki do obiadu Kaja35

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na buraczki jako dodatek do obiadu.

Buraczki do obiadu Kaja35

Składniki:

Buraczki do obiadu Kaja35

 

  • Buraki średnie 4 sztuki
  • Oliwa 1 łyżka
  • Woda świeża 2 litry
  • Cukier kryształ 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Buraczki do obiadu Kaja35
Do garnka wlać wodę wrzucić oczyszczone ziemniaki i ugotować na wolnym ogniu do miękkości, następnie ostudzić delikatnie obrać ze skórek i zetrzeć na tarce do warzyw o największych oczkach. Na koniec buraczki polać po całości oliwą, wsypać cukier i dokładnie wymieszać tak by cukier się rozpuścił. Gotowe buraczki odkładam do lodówki na około 30 minut by się schłodziły i podaję je wraz z ziemniakami jako dodatek.

Tagi:

buraki