Sposób przygotowania:
Buraczki gotowane smażone
Buraczki dobrze wyszorować włożyć do garnka i zalać wodą tak aby buraczki były zakryte.
Dodać sól, liść laurowy i kilka ziarenek pieprzu.
Gotować do miękkości buraczków.
Po ugotowaniu wystudzić.
Ostudzone ubrać ze skóry i zetrzeć na tarce ( małe oczka ).
Starte buraczki przełożyć na gorący tłuszcz i smazyc około 5 -7 minut.
Doprawić do smaku octem jabłkowym i cukrem.
Na samym końcu dodać zasmażkę zrobioną z masła i mąki.
Smażyć jeszcze przez chwile cały czas mieszając.
Dodać sól, liść laurowy i kilka ziarenek pieprzu.
Gotować do miękkości buraczków.
Po ugotowaniu wystudzić.
Ostudzone ubrać ze skóry i zetrzeć na tarce ( małe oczka ).
Starte buraczki przełożyć na gorący tłuszcz i smazyc około 5 -7 minut.
Doprawić do smaku octem jabłkowym i cukrem.
Na samym końcu dodać zasmażkę zrobioną z masła i mąki.
Smażyć jeszcze przez chwile cały czas mieszając.
gusia1000