motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Buraczki na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne buraczki czerwone przygotowane na ciepło. Można podawać jako smaczny dodatek do drugiego dania.

Buraczki na ciepło

Składniki:

Buraczki na ciepło

 

Sposób przygotowania:

Buraczki na ciepło
Buraczki obieramy. Dajemy do garnka, wlewamy wodę i gotujemy do miękkości.

Odcedzamy i chłodzimy. Następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Obraną cebulkę drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju.

Do rondelka dajemy masło i roztapiamy. Dajemy starte buraczki i cebulkę. Smażymy ok. 5 minut.

Na koniec doprawiamy solą, cukrem i pieprzem.

Tagi:

dodatki buraki