Sposób przygotowania:
Buraczki na ciepło
Buraczki obieramy. Dajemy do garnka, wlewamy wodę i gotujemy do miękkości.
Odcedzamy i chłodzimy. Następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Obraną cebulkę drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju.
Do rondelka dajemy masło i roztapiamy. Dajemy starte buraczki i cebulkę. Smażymy ok. 5 minut.
Na koniec doprawiamy solą, cukrem i pieprzem.
Odcedzamy i chłodzimy. Następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Obraną cebulkę drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju.
Do rondelka dajemy masło i roztapiamy. Dajemy starte buraczki i cebulkę. Smażymy ok. 5 minut.
Na koniec doprawiamy solą, cukrem i pieprzem.