goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Buraczki konserwowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Buraczki są świetnym dodatkiem do sałatek oraz czerwonego barszczu

Buraczki konserwowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Buraczki konserwowe

 

Sposób przygotowania:

Buraczki konserwowe
Buraczki myjemy, następnie gotujemy w łupinach. Odcedzamy, studzimy i obieramy. Składniki zalewy łączymy i zagotowujemy. Do zalewy przekładamy buraczki i gotujemy około 2-3 minuty. Buraczki przekładamy do wyparzonych słoików, uzupełniamy zalewą. Pasteryzujemy 10 minut. Buraczki dodajemy do sałatek, zalewę wykorzystujemy do barszczu.
Buraczki konserwowe
Buraczki myjemy, następnie gotujemy w łupinach
Buraczki konserwowe
Do zalewy przekładamy buraczki i gotujemy około 2-3 minuty