ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Buraczki na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosty przepis na pyszny dodatek do obiadu.

Buraczki na zimno

Składniki:

Buraczki na zimno

 

Sposób przygotowania:

Buraczki na zimno
Buraki szorujemy szczoteczką pod bieżącą wodą. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy aż będą miękkie. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce (grubość oczek zależy tylko od naszych preferencji). Starte buraki doprawiamy cukrem, octem (zamiast niego można użyć soku z cytryny), szczyptą soli oraz pieprzu. Mieszamy. Schładzamy w lodówce. Świetnie nadają się do potraw mięsnych z sosami. Smacznego.

Tagi:

buraki