Sposób przygotowania:
Buraczki po prałacku
Buraki ugotowac w lupinach,po obraniu pokroic w jak najciensze plasterki.Cebule pokroic w cienkie talarki i przelac goraca woda.Surowe pieczarki oczyscic dobrze wyplukac i pokroic w plastry bardzo cienko.Czosnek drobniutko posiekac.
Zalewa
olej wymieszac z octem dodac lisc laurowy,ziele angielskie,owoce jalowca,pieprz posolic do smaku,na koncu dodac pokrojony czosnek i dobrze wymieszac odstawic na 2 godziny.
Buraczki cebule i pieczarki ulozyc w formie okregu na duzym polmisku i zalac zalewa.Wstawic na 1/2 godziny do lodowki.
Zalewa
olej wymieszac z octem dodac lisc laurowy,ziele angielskie,owoce jalowca,pieprz posolic do smaku,na koncu dodac pokrojony czosnek i dobrze wymieszac odstawic na 2 godziny.
Buraczki cebule i pieczarki ulozyc w formie okregu na duzym polmisku i zalac zalewa.Wstawic na 1/2 godziny do lodowki.