Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Buraczki w marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

mi smakują tak sobie ale może komuś z was zasmakują

Buraczki  w marynacie

Składniki:

Buraczki w marynacie

 

  • 2 1/2 kg małych buraczków
  • 3 1/2 szklanki wody
  • 1 1/2 łyżeczki kawsku cytrynowego lub 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki kminku(jeśli lubicie)

Sposób przygotowania:

Buraczki w marynacie
Buraczki dokładnie wyszorować i gotować aż będą miękkie. Ostudzone dokładnie obrać i ułożyć w słoikach, do każdego wkładamy po kilka nasion kminku. Gotujemy wodę z pozostałymi składnikami. Zalewamy tym buraczki. Zakręcamy i pasteryzujemy około 25 minut. Najczęściej stosowane jako dodatek do mięs.