Sposób przygotowania:
Buraczki w marynacie octowej
Do przygotowania tego przetworu wykorzystujemy małe buraczki które gotujemy do miękkości przelewamy zimną wodą i obieramy ze skórek,po obraniu płuczemy i w całości wkladamy do czystych suchych słoiczków litrowych. Przygotowujemy zalewę: Do garnka wlewamy wodę ,dodajemy ocet ,cukier sól i resztę przypraw ,doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 3 minuty,po czym gorącą zalewą zalewamy buraki słoiki dobrze zakrecamy i pasteryzujemy 10-15 minut.Po wystygnięciu słoiki wynosimy do ciemnej piwnicy.
![Buraczki w marynacie octowej Buraczki w marynacie octowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buraczki-w-marynacie-octowej-221869.jpg)
![Buraczki w marynacie octowej Buraczki w marynacie octowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buraczki-w-marynacie-octowej-221870.jpg)
![Buraczki w marynacie octowej Buraczki w marynacie octowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buraczki-w-marynacie-octowej-221871.jpg)
![Buraczki w marynacie octowej Buraczki w marynacie octowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buraczki-w-marynacie-octowej-221872.jpg)
edytaha
2milutka
bardzo chętnie:)