kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Buraczki w słoiku na zimę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Buraczki w słoiczkach to mój żelazny punkt w spiżarce. Dzięki nim mogę w kryzysowej sytuacji szybciutko przygotować jarzynkę do obiadu.

Buraczki w słoiku na zimę Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Buraczki w słoiku na zimę

 

 

Sposób przygotowania:

Buraczki w słoiku na zimę
Buraki myjemy, obieramy i gotujemy wodzie z dodatkiem soli i dwóch łyżeczek cukru. Ścieramy na tarce o dużych oczkach lub z robocie kuchennym. W garnku roztapiamy masło i szklimy na nim posiekane w kostke celule. Dodajemy przetarte buraczki i przesmażamy razem. Dosmaczamy octem winnym, cukrem, solą i czarnym pieprzem. Układamy w wyparzonych lub wysterylizowanych słoikach. Pasteryzujemy prze 15-20 minut.
Buraczki w słoiku na zimę
W garnku roztapiamy masło i szklimy na nim posiekane w kostke celule.
Buraczki w słoiku na zimę
Buraki ścieramy na tarce o dużych oczkach lub z robocie kuchennym.
Buraczki w słoiku na zimę
Dodajemy przetarte buraczki i przesmażamy razem. Dosmaczamy octem winnym, cukrem, solą i czarnym pieprzem.

Tagi:

buraki