niuniusia

niuniusia

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Buraki w occie na zimę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Buraczki można wykorzystać do barszczu, surówek i wielu innych potraw. Przepis w rodzinie od co najmniej 20 lat. Polecam.

Buraki w occie na zimę Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Buraki w occie na zimę

 

 

 

Sposób przygotowania:

Buraki w occie na zimę
Buraczki, oczyścić z błota i brudu. Ugotować w całości z łupinką w wodzie (bez żadnych przypraw!! ) Gotować do miękkości, ale pamiętajcie by nie zrobić papki. Pozostawić w wodzie z gotowania do ostygnięcia. W między czasie naszykować słoiki. Do której dodać ziele, listek i czosnek. teraz najtrudniejsze - nie wylewaj wody z gotowania buraków! Buraki obierz ze skórki i powkładaj do słoików, dodać przyprawy. wodę ktora została z gotowania odcedź przez gazę lub ścierkę kuchenną i zalej tym słoiki. Zakręć. słoiki gotuj około 15-20 minut.
Buraki w occie na zimę
Etap 1
Buraki w occie na zimę
Etap 2

Tagi:

buraki