Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Buraczki z miodem i migdałami.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sposób na nowe wcielenie buraczków.

Buraczki z miodem i migdałami. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Buraczki z miodem i migdałami.

 

Sposób przygotowania:

Buraczki z miodem i migdałami.
Buraki płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Ugotowane zalewamy zimną wodą aby zahartować. Takie bardzo szybko dają się obrać. Ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy sok z cytryny i stopniowo po łyżce dodajemy miód. Mieszamy i próbujemy pod względem smaku. Jedni lubią bardziej słodko inni mniej. Na koniec dodajemy migdały i gotowe. Takie buraczki nie tylko są zdrowsze, ale i mają nowy smak.
Buraczki z miodem i migdałami.
Starte buraki doprawiamy sokiem, miodem i migdałami.