BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Buraczki z orzechami włoskimi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dodatek orzechów do buraczków był bardzo trafny . Orzechy zmieniły smak potrawy na bardzo oryginalny .

Buraczki z orzechami włoskimi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Buraczki z orzechami włoskimi

 

Sposób przygotowania:

Buraczki z orzechami włoskimi
Umyte burazcki gotujemy ze skórą , aż będą miękkie . Ja sprawdzam zawsze widelcem . Przelewamy je zimną wodą , lepiej je wtedy obrać , obieramy ze skóry . Buraczki ścieramy na tarce o drobnych oczkach , przekładamy do rondelka . Wyciskamy trochę soku z cytryny . Obieramy cebulę , drobno kroimy w kostkę , podsmażamy na oleju . Przekładamy do buraczków , które podsmażamy na malutkim ogniu , cały czas mieszając . Dodajemy sól , śmietanę oraz drobno pokrojone orzechy . Mieszamy , zestawiamy z ognia . Podajemy do drugiego dania na obiad .
Buraczki z orzechami włoskimi
Ugotowane buraczki , obieramy ze skory i ścieramy na tarce .
Buraczki z orzechami włoskimi
Drobno pokrojoną cebulę , szklimy na oleju .
Buraczki z orzechami włoskimi
Do buraczków dodajemy nieco soku z cytryny .
Buraczki z orzechami włoskimi
Pod koniec dodajemy śmietanę , mieszamy .